İçeriğe geç →

BUGÜN KLEINER LAUSCHANGRIFF

// Bu metin, 52 parçadan oluşan Bugün tefrikasının 43. parçasıdır. //

morga giderken arabanın kasasında üç kişiydik. mübaşir, teknisyen ve ben. mübaşir aptal aptal sırıtıyordu; “bu ay 18 otopsiye gittik, tanesi 5 kuruştan hesapla..” hüseyin abi oralı olmadı. derin derin çekti sigarasını. normalde yolda iken rastladığı garip olayları anlatır, işinin zorluğundan bahseder dururdu. “nedir hüseyin abi?” diye sordum. “çocukmuş bu seferki” dedi. “çocuklar zor. hepsi zor da bunlar daha bir zor gülüm. kesemezsin. elin titrer. için çekilir. üç gün uyuyamazsın.” gözleri dolar gibi oldu. oldu, olmadı gözüm mübaşire kaydı. parmaklarını sayıyordu hesap yapar gibi.

hastaneye geldiğimizde savcı önde, biz arkasında morg kapısından içeri girdik. hüseyin abi otopsi odasına daldı. biz imamın odasına kurulduk. daktilo çıktı, kağıtlar, karbonlar, mühürler…yaz dedi savcı “düşük ihbarı üzerine…”

ifadeler alındı, imzalar, mühürler, parmak hesapları.. “git, bir bak” dedi savcı. kalktım. ağır ağır, koridor… bitmek bilmedi. kapıya geldiğimde içeri giremedim. bir adamın ağladığını duydum yalnızca. usul usul… üç gün, üç gece uyuyamadım.

Tefrikada Gezin← Önceki parçaSonraki parça →

Kategori: DÜZ YAZILAR

Tek Yorum

  1. şükufe

    mübaşirin oğlu :
    – baba hani o beğendiğim adidaslar varyaaaa…söz vermiştin ne zaman alıcaksın ?
    -birkaç tane daha otopsi çıksın.. dua et sen … alıcam söz ….
    -otopsi ne baba ?

    :(((

Yorum Yap >>